Bebek Kulak Temizleme ÇubuğuBebeklerde kulak temizliği bebek bakımının en önemli noktalarından biridir. Yeni doğan bebek mikroplara karşı açık ve savunmasızdır. Ebeveynler bu yüzden bebeklerin bakımında ayrıca hassasiyet gösterirler. Yetişkin insanlarda bile kulak bakımı dikkat ister. Bebeklerde ise 2 kat dikkat edilmesi gerekir.
Buşon adı verilen kulak kiri aslında kir değildir. Vücudun doğal salgısıdır. Bu salgı kulak zarını dış etmenlerden gelebilecek toz, bakteri ve mikroplara karşı korumak için salgılanır ve faydalıdır. Salgının işi bittikten sonra fazlası kulak yolu ile kulak kepçesine atılır ve temizlenmesi gerekir. Bu salgının yanlış şekilde temizlenmesi bazı sıkıntılara ve enfeksiyonlara sebep olur. Bu yüzden doğru temizleme yöntemi öğrenilmelidir.
Bebek Kulakları nasıl temizlenmelidir?Ebeveynler bebeklerinin kulak bakımını nasıl yapacakları konusunda fikir sahibi olmalılardır. Bebeklerin kulakları banyodan sonra bakım gerektirir. Buşon adı verilen kulak kiri, banyodan sonra şişer ve dışarı atılır. İşlevini tamamlayan kulak sıvısının temizlenmesi gerekir. Nemli bir bez yardımı ile veya bebekler için özel üretilen bebek kulak çubuğu ile kulağın içi, kulak kepçesi ve kulak arkası nazik bir biçimde temizlenmelidir. Kulağın içinde görünen kir yavaşça alınır. Kulağın içine müdahale edilmez. Bebek kulak çubuğu ileriye itilirse kulak kirinin kulağın içindeki tüycüklere yapışarak kulak iltihaplanmalarına sebep olur. Oda kalıcı hasarlar bırakabilir. Bebek kulak çubuğu ile kulak kepçesine biriken kirler temizlenir. Banyodan sonra nemlenen kulak kolay temizlenir. Normal zamanda ise kulağı nemli bir bezle ıslatarak kirin yumuşayarak kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Kulak arkası da unutulmamalıdır. Kulak arkasındaki kirler temizlenerek kurulanmalıdır. Böylece kulak arkasında mantar oluşumunun önüne geçilerek sağlık korunmuş olur. Kulak çubukları bir kere kullanılır. 2. Kulak için yeni kulak çubuğu kullanılması gerekir.
• Tozlu ve kirli ortamlarda fazla bulunmak
• Banyodan sonra salgının şişmesi
• Kullanılan cihazlar• Kulağın yapısındaki darlık gibi sebeplerle kulak kiri dışarı atılmayarak birikir, buda kulakta ağrı, dolgunluk hissi, işitme kaybı, çınlama, kulaktan koku gelmesi gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarır. Bu türlü sıkıntılar olduğunda mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.
Bebek Kulak çubuğu nasıl olmalıdır?
Bebek kulak çubuğu kulak temizliğinin pratik bir şekilde yapılmasını sağlar. Alacağınız bebek kulak çubuğunun bebeğinizin kulağına zarar vermeyecek şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Bebek kulak çubuğu bebeğe özel üretilir. Çubuğun pamuklu kısmı incedir ve sonuna doğru kalınlaşarak pamuklu kısmın kulağa tamamen girmesini önler ve buşon sıvısına zarar vermez. İnce uçlu ve son kısmının kalın olması bebekler için emniyetlidir. Kulak çubukları el değmeden üretildiği için hijyeniktir. Bebeğinizin hassas kulaklarının temizliğini sağlıklı bir şekilde yapar. Kulak çubukları %100 pamuk olmalıdır. Pamuk sağlıklı bir temizlik sunar.
Bebek kulak çubukları en uygun fiyatlar seçkin markaların sunumu ile Besikte.com da