Göğüs Koruyucu
Bebeğinizi ilk kucağınıza alışkınız, ilk emzirmeniz, ilk banyo yaptırışınız, ilk altını değiştirmeniz hepsi ayrı birer heyecan yaratır. Özellikle bebeğinizi emzirirken onu göğsünüze bastırıp göz göze gelirsiniz. Bebeğinizin ilk defa nasıl büyük bir heyecanla sütünüzü içtiğini seyredersiniz. İşte o an dünyanın en mutlu insanı sizsinizdir. Emzirme sıklığı arttıkça göğsünüze çatlak ve tahrişler olabilir. Canınız yanabilir ve bu durum keyfinizi kaçırabilir. Anne bebek bağını güçlendiren muhteşem bir aktivite işkenceye dönüşebilir. Anne bebek bakımında uzman firmalar emzirme sorunlarına çözüm bulacak malzemeler üretiyorlar. Bunlardan bir tanesinde göğüs koruyucuları ve göğüs kalkanlarıdır.
Emzirme döneminde oluşan çatlak ve yaralar emzirmeyi oldukça güçleştirir. Bazı anneler dayanamayarak bebeklerini emzirmek istemeyebilirler. Anne sütünün faydasını düşündüğümüzde emzirmeyi bırakmak bebeğe yapılan en büyük kötülük olacaktır. İşte tam da burada silikon göğüs koruyucular devreye girer ve çatlamış ve hassaslaşmış göğüs ucunu korumaya başlar.
Hangi Durumlarda Göğüs Koruyucu Kullanılır?
1. Her kadının meme yapısı farklıdır. Kiminin meme ucu büyükken kiminin küçücüktür. Kiminin içe dönüktür. Meme ucu içe dönük, düz veya küçük olanlarda bebekler memeyi kavramakta sorun yaşarlar. Emme refleksleri de çok kuvvetli olduğu için tuttukları yeri tahriş edebilirler. Meme başı yara olur. Böyle durumlarda göğüs koruyucular kurtarıcıdır. Göğsünüze uyumlu silikon yapısı ile bebeğin memeyi tutuşunu kolaylaştırır.
2. Yeni doğan veya Prematüre doğan bebekler annelerinin memesini kavramada sorun yaşayabilirler. Göğüs koruyucular hem bebeğinizi hem sizi rahatlatacaktır.
3. Meme başı veya ucundaki çatlak ve yaralar anneler için en büyük sıkıntıdır. Göğüs ucu koruyucu kullanarak bebeğinizi emzirdiğinizde daha az acı hissedersiniz. Direk temas olmadığı için yaralarınız daha hızlı iyileşir. Göğüs kalkanı da çatlamış ve yara olmuş göğsün iyileşmesini hızlandırır. Göğüs kalkanını sütyeninizin içine koyarak memenin çatlayan kısımlarının çamaşırınıza sürtünmesini engellersiniz. Ayrıca göğüs kalkanının delikli yapısı cildin hava almasını sağlayarak yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlar.
4. Süt ilk geldiğinde çok fazla gelebilir ve bebeği tıkayabilir. Hiperlaktasyon dediğimiz sütün memeden hızlı çıkışını engellemek için de göğüs koruyucuları kullanabilirsiniz. Sütünüzün fazla gelip boşa akmasını engellemenin bir yolu da göğüs kalkanı kullanmanızdır. Göğüs kalkanı sayesinde göğsünüzden boşalan süt göğüs kalkanının içinde birikerek ziyan olmaz. Bebeğin biberonuna biriken sütü boşaltarak içirebilirsiniz.
Göğüs koruyucuları ve kalkanı kullanımında hijyene dikkat etmeniz gerekir. Kullanmadan önce ve kullandıktan sonra sterilizasyon işlemi yaparak temizlemelisiniz. Belirli aralıklarla kaynatarak da sterilize edebilirsiniz.
Emzirme dönemini sorunsuz atlatabilmek için emzirme destek ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Sizin için özenle hazırladığımız güvenilir markaların kaliteli ürünleri besikte.com da.