Bebekler yeni doğduklarında emme refleksi ile doğarlar ve tuttukları her şeyi emmeye başlarlar. Eğer bebek meme ucunu ağzıyla tam kavrayamazsa memede ağrı hissi oluşabilir. Sadece meme ucunu değil meme başıyla birlikte bebeğin ağzına vermek doğru bir yöntem olacaktır. Bebeklerin yanlış tutuşlarından dolayı meme ucunda tahriş ve çatlaklar oluşabilir. Hatta her emzirmenizde bu çatlaklar kanayabilir. Canınız fazlaca acıyabilir ancak bebekleriniz bu durumdan zarar görmez. Zorlansanız bile emzirmeye devam edebilirsiniz. Doğru bir bakımla tahriş olan meme ucunu rahatlatabilirsiniz.
Göğüs ucu kremleri tam da bu sıkıntılar için üretilmiştir.
Bir diğer sorun da memeden aşırı süt gelmesidir. Emzireceğiniz zaman göğsünüz şişer ve ağrır. Bebeğin emmesinden sonra hala süt geliyorsa
göğüs pompaları ile sütü boşaltmalısınız ki enfeksiyon oluşmasın. Memede sütün uzun süre kalması enfeksiyona sebep olacağı gibi aşırı yorgunluk ve uzun süreli uykusuzluklar da annenin bağışıklığını düşürerek hastalanmasına sebep olabilir. Mastit denilen bu hastalıkla birlikte memede şişme, sertleşme, kızarıklık ve yüksek ateş görülür. Bir doktora başvurmanız da fayda olacaktır. Bu dönemde emzirmek çok acı verir. Sık sık da emzirmenin gerekir.
Göğüs bakım kremleri bu ağrılı ve acılı dönemi bir nebzede olsa rahat atlatmanızı sağlar.
Her emziren anne sorun yaşamazsa da çoğunlukla emzirirken sıkıntı yaşayabilir. Emzirme problemlerini yaşamamanız için bir kaç tane önerimiz olacak.
• Bebek dünyaya gelmeden
göğüs ucu bakımına başlamalısınız. En az 3-4 hafta önce
göğüs ucu kremleri ile günlük nemlendirerek göğsünüzü yumuşatmalısınız. Emzirmeden önce ve sonra meme başını yumuşatmak memede çatlak oluşumunu önleyecektir.
•
Göğüs bakımında hijyen çok önemlidir. Emzirmeye başlamadan önce meme başını ıslak bir mendil veya pamukla temizlemelisiniz. Emzirme işlemi bittikten sonra ılık su ile yıkayıp kurulamalısınız. Son aşamada
göğüs ucu kremini sürerek meme ucunun nemlenmesini sağlamalısınız.
• Emzirme problemleriyle karşılaşmamak için doğru sütten kullanımı önemlidir. Sütyeniniz %100 pamuk olmalı ve cildinizin nefes almasını sağlamalı. Ayrıca çok sıkı bir sütyen kullanmamalısınız. Çok sıkı ve balenli sütyenler mastit oluşumuna neden olabilir.
• İlk aylarda sütünüz çok gelir ve dışarı boşalarak sütyen ve kıyafetlerinizi kirletebilir. Islak sütyen bir süre sonra bakteri üretmeye başlar. Tene temas ettiğinde memenin iltihaplanmasına sebep olur. Bu dönemde
göğüs pedi kullanmanız hem kıyafetlerinizin temizliği hem de göğsünüzün kuru kalması için iyi olacaktır. Islanan pedlerinizi de sık sık değiştirmeniz gerekir. Göğsünüzün daima kuru kalması emzirme problemlerini azaltır.
• Göğüslerinizin bakımını yaparken kimyasal içerikli ürünlerden uzak durun ki hem bebeğiniz hem siz sağlıklı kalabilesiniz. Zararlı kimyasallar içermeyen
göğüs ucu kremlerinden faydalanabilirsiniz.
Göğüs ucu kremleri anne ve bebek sağlığı düşünülerek üretilmiştir. Hipoalerjenik yapısı ile hiç bir koruyucu madde içermez alerji yapmaz ve güvenilirdir. Bazı markaların kremlerini silmeden bebeği emzirebilirsiniz.
Göğüs ucu kremleri cildi nemlendirerek çatlak ve tahriş oluşmasını engellediği gibi oluşan çatlakların iyileşmesine katkı sağlar.
Göğüs ucu kremleri cildin sağlıklı yapısını koruyarak enfeksiyon oluşumunu engeller.
Emziren her annenin vazgeçilmez ihtiyacı olan
Göğüs ucu kremleri, anne bebek bakımında uzman firmaların sunumuyla
besikte.com adresinde sizleri bekliyor.