Süt saklama poşetleri ile bebeğinizi sütünüzü sağarak beslemeye devam edebilirsiniz.
Süt sağma pompaları ile uygun ortamda ve zamanda sütünüzü sağıp
süt saklama poşetleri veya kaplarına koyarak buzdolabına, dondurucuda veya oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
Süt saklama poşetleri sayesinde anne sütünü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, dondurucuda ise 3 - 6 ay arası saklayabilirsiniz.
Süt saklama poşetlerinin üzerine sağdığınız tarihi yazmanız son kullanım açısından size bilgi verecektir. Bu sayede bebeğinize sütünüz deki önemli vitamin ve mineralleri değerini kaybetmeden verebilirsiniz. Bebeğiniz sizin en değerli varlığınızdır. Bu yüzden onun sağlığı her şeyden önce gelir. Bebeğinize vereceğiniz sütün hijyenik koşullarda saklanabiliyor olması çok önemlidir.
Süt saklama poşetleri zararlı kimyasal maddeler içermeyen ürünlerden üretildiği için sütünüzü hijyenik bir ortamda saklamanıza yardımcı olur. Sakladığınız sütü dilediğiniz zaman bebeğinize içirebilirsiniz. Sadece uygun koşullarda saklamış olduğunuzdan ve sütün bozulmamış olmasından emin olmanız gerekir.
Süt saklama poşetleri olduğu gibi
süt saklama kapları da vardır. Kapaklı veya kapaksız olanlarını da tercih edebilirsiniz. Poşet veya kap hangisi kolayınıza geliyorsa onunla sütünüzü buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki sakladığınız anne sütünü bebeğinize nasıl içirmeliyiz?
Eğer sütü oda sıcaklığında beklettiyseniz 3 saat içerisinde herhangi bir işlem yapmadan bu sütü bebeğinizin tüketmesi gerekir. Derin dondurucuda beklettiyseniz katı halde olan sütün çözülmesi için kaynatma, fırında ısıtma veya oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini beklememelisiniz. Bilmeden bunları yaparsanız geçmiş olsun. İçerisindeki yararlı bakteri ve besin öğelerini ortadan kaldırmış olursunuz. Derin dondurucuda beklediğiniz sütü bir gün önceden buzdolabının alt kısmına koyarak çözülmesini beklemelisiniz. Çözülen sütü sıcak suyun içine koyarak ılımasını sağlayarak bebeğinize içirebilirsiniz. Eğer sütünüz buzdolabının alt kısmında ise yine vereceğiniz zaman sütü sıcak suyun içine koyarak biraz ılımasını sağlayın ve bebeğinize içirin.
Saklamış Olduğunuz Anne Sütünün Bozulduğunu Nasıl Anlarsınız?
Süt pompası ile sağdığınız taze sütün şekerimsi bir kokusu olur. Süt bekledikçe yağ tabakası üstüne çıkar su dibe çöker. Bu görüntü normaldir bozulmuş olan sütün kokusu çok keskindir. Normal inek sütünün bozulduğunda kokması gibi kokar. Sakladığınız anne sütünün bozulduğunu anlamak için onu koklamanız yeterli olacaktır. Zaten bebekler bozuk olan ve kendilerine zarar verebilecek olan gıdaları reddederler.
En değerli varlığınız olan bebeğinizin anne sütü alması hayati öneme sahiptir.
Süt saklama poşetleri ile bebeğinizin yanında olmadığınız zamanlarda bile onu sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz. İstediğiniz miktar ve şekillerdeki
süt saklama poşet ve kaplarını seçerek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.
besikte.com adresinde sizin için birçok seçkin markayı bir araya getirdik.