Bebek Yürüteç
Her bebeğin gelişimi farklıdır. 2 kardeşin bile gelişimleri farklılık gösterir. İlk diş çıkardıkları ay, ilk emeklemeye başladıkları ay, ilk yürümeye başladıkları ay değişebilir. O yüzden evlatlarımız diğer çoocuklarla karşılaştırmadan değerlendirmek gerekir. Gelişimleri farklı olsa bile aynı şeyleri yaparlar. Önce oturdukları yerden hareketlenirler, bir süre sonra yüzüstü sürünmeye ve emeklemeye başlarlar. Daha sonra bir kaç saniye bile olsa ayakta dengede durmaya başlarlar. Kanepelerden tutunarak sıralamayı öğrenirler. Bebek emeklemeyi öğrendiğinde gittiğiniz her yere peşinizden gelmek isteyecektir. Size yetişemediği içinde ağlamaya başlayacaktır. Bebek Yürüteçleri bu aşamada size destek olacak ürünlerdir.Bebeğinizin ayakta durmasına yardımcı olur. Bebeği yürütecin içine oturtarak aynı zamanda ufak tefek işlerinizi halledebilirsiniz. Ne olursa olsun İstenmeyen kazalar olmaması için bebek kendi başına bırakılmamalı.
Bebeklerin yürüme başlangıcında yürümesine yardımcı olan yürüteçler, bebeğe bağımsız hareket etme imkanı sağlar. Eskiden kullanılan birçok araç gereç günümüzde kullanılmazken bebek yürüteçleri geçmişten günümüze kadar işlerliğini devam ettirmiştir. Yürüteçler henüz yürümeyi bilmeyen çocukların ayakta dengede durabilmeleri için tasarlanmış ürünlerdir. Neredeyse bebeği olan her evde bu yürüteçleri görmek mümkündür.
Bebek Yürüteçlerinin Belli Başlı Özellikleri Nelerdir?
Bebek Yürüteçlerindeki yükseklik ayarı sayesinde bebeğinizin boyuna göre ayarlayıp, ihtiyacı kalmayana kadar kullanabilirsiniz. Kolay katlanabilen özelliği taşıma ve yerleştirme kolaylığı sağlar. Oturma şiltesi sayesinde bebeğinizin düşme riski ortadan kalkar, bebek yorulduğunda oturabilir. Silikonlu 360°dönen tekerlekleri sayesinde bebek istediği yöne rahatlıkla gidebilir. Bazı modellerde bulunan müzikli ve oyuncaklı tabla bebeklerin ilgisini çekerek oyalanmasını sağlar. Kız ve erkekler için ayrı renklerde bulabileceğiniz yürüteçlerin unisex kullanıma uygun olanları da vardır.
Bebek yürüteç fiyatları üretildikleri malzemeye özelliklerine ve marka değerine göre farklılık göstermektedir.
Bebek Yürüteç kaç aylıktan itibaren kullanılır?
Birçok annenin kafasında yürüteç kullanmalı mıyım veya ne zaman kullanmalıyım? gibi sorular oluşur. Doğar doğmaz bebek yürüteç kullanamaz. Bebeğin bazı evreleri geçerek, ağırlığını ayaklarına verebileceği psikomotor becerilerini kazandığı dönem bebek yürüteç kullanımı için uygundur. Bebeğin 4-7.aylarda destekli oturabilse bile kas ve iskelet sistemi tam oturmadığı için bu aylarda bebeğin yürüteç kullanımı uygun değildir. 7.ayın bitiminde bebekler yürütece binebilirler. Yukarıda da değindiğimiz gibi her bebeğin gelişimi farklıdır. Bebeğinizi yürümeye başlaması bebeğinizin gelişimine göre değişecektir. Bebek Yürütecine bindireceğiniz ayı kendiniz belirlemelisiniz. Çok uzun süre yürüteçde kalmadıkları sürece herhangi bir sorun olmayacaktır.
Bebekler 6-12 ay arasında emeklemeye başlarlar. Merakları üst seviyededir. Her şeye dokunarak öğrenmek isterler. Evin her tarafını keşfe çıkmak isterler. Bu merakları başlarına dert de açabilir. Bebekler Yürüteçle birlikte her yere rahatlıkla hareket ettikleri için evde olabilecek kazalara hazırlıklı olup ilk yardım konusunda da bilgi sahibi olmalısınız. Bebek Yürüteç kullansın veya kullanmasın evde bebeğiniz için güvenlik önlemleri almanız gerekir. Elektrik prizleri, kapı ve pencereler, dolap ve çekmeceler, sivri uçlu eşyalar. Kırılacak süs eşyaları, kimyasal maddeler gibi birçok konuda önlem alarak bebeğinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Merak duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu dönemi rahat atlatmanızın yolu bebeğe güvenli bir ev ortamı sağlamanızdır.
Yürüteç satın alırken burada anlatıklarımızı göz önüne alarak seçiminizi belirleyebilirsiniz.